בוס Bose

יש כמה פרמטרים שמגדירים איכות של אוזניות. רבים ממקדים את מלוא תשומת הלב שלהם בעוצמת הקול ובבהירותו, אבל האמת היא שלא תמיד זה מספיק. בידוד הרעשים הוא תכונה שיכולה לשדרג משמעותית את חוויית השמיעה. אוזניות בוס (Bose) לוקחות את זה כמה צעדים קדימה, עם מגוון דגמים ותכונות מעניינות ביניהן בולט, איך לא, בידוד הרעשים. אז מהם המאפיינים, היתרונות והחסרונות של אוזניות אלו? ואילו דגמים בולטים החברה מציעה? על כך ועוד במאמר הבא.

אומנות הבידוד של אוזניות בוס

ה-מאפיין העיקרי של אוזניות בוס, כאמור, הוא היכולת שלהן לנטרל את רעשי הרקע החיצוניים. המשמעות של כך הוא שהאוזניות מבצעות "השתקה" כמעט מוחלטת של כל הרעשים בסביבת האדם. הוא יכול ללכת במרכזו של רחוב סואן, ולא לשמוע דבר מבין רעשי הרקע הבלתי נמנעים. ורבים מכם בטח יסכימו שאין הרבה דברים מתסכלים יותר מאשר לנסות להאזין לשיר האהוב עליכם שנבלע בכל רעשי הרקע, לנסות לשמור על ריכוז במהלך עבודה בסביבת אופן ספייס רועשת או לנהל שיחה במקומות צפופים בהם אתם מתקשים לשמוע את הצד השני. במילים אחרות: אם אורח החיים שלכם כולל שימוש באוזניות במקומיות דינמיים ועמוסים, סבירות גבוהה שכדאי שתכירו את המוצרים של בוס.

כדי שה"קסם" של בידוד הרעשים יקרה, נדרשת הנדסת אנוש לא פשוטה שהפכה לסימן ההיכ של Bose. מרבית הדגמים של בוס מגיעים עם שני מצבי תפעול – Quiet ו-Aware – אשר הראשון הוא לכל הדעות המוצלח יותר במשימת הבידוד האקוסטי וזה שצפוי לקבל את מירב תשומת הלב. האוזניות כוללות מבנה אידיאלי לבידוד, דוגמת מיקרופון מובנה המציע מנגנון מובנה לסינון רעשי רקע גם במהלך השיחה או כריות ספוג מותאמות להרחקת הרעשים בפועל. הגודל אגב לא תמיד משחק תפקיד, כאשר למותג יש אוזניות בממדים סבירים ואפילו קטנים באופן יחסי שמבצעות היטב את המלאכה של הרחקת הרעשים.

יש לציין שהחברה בהחלט מציעה מגוון רחב של דגמים, המותאם למשתמשים ולמצבי ההאזנה השונים. בין אם אתם מחפשים אוזניות אלחוטיות בוס או אוזניות חוטיות, אוזניות בלוטוס, אוזניות אלחוטיות לריצה או כל דבר אחר – תוכלו למצוא פתרונות בקטלוג המוצרים של Bose.

בשנים האחרונות החברה הלכה כמה צעדים קדימה גם מבחינת עיצוב האוזניות, שחלקן מציעות מראה מרשים ואופנתי לכל הדעות. דוגמה מובהקת היא Bose 700, אליו התייחסנו לא מזמן באתר.

מה לגבי איכות הסאונד?

עם כל הכבוד לבידוד הרעשים, אוזניות חייבות לספק בלי קשר לכך איכות שמע גבוהה. האם זו התמונה במקרה של אוזניות בוס? תלוי את מי שואלים, וככל הנראה גם תלוי באיזה דגם מדובר. אוזניות בוס החדשות מציעות סאונד משופר פי כמה ביחס לשנים עברו, ונראה שהחברה הצליחה להתגבר בדגמים המובילים שלה על בעיות הסאונד שאיפיינו אולי את הדגמים הקודמים: בין השאר, בזכות תכונות דוגמת טכנולוגיית Volume Optimized EQ התורמת לאיזון הצליל בעוצמות הקול השונות. עדיין, האיכות ברוב המקרים אינה עולה בקנה אחד עם כמה מהדגמים הסופר פופולאריים הנמכרים כיום.

מבחינת ממשק המשתמש, נראה שהאוזניות לעיתים חסרות את הפרטים הקטנים שחשובים עבור חלק מהמשתמשים. האפליקציה הייעודית של החברה עבור האוזניות היא מעט בסיסית ואינה כוללת כלים די בסיסיים, דוגמת אקוולייזר, אם כי אפשר באמצעותה לשלוט היטב על רמת בידוד הרעשים. יש דגמים שמציעים בחירה בין למעלה מעשר רמות של בידוד, אותן תוכלו לבחור על פי מידת הרעש וסוג חוויית ההאזנה שאתם מצפים לה.

בדגמים האחרונים, נעשה שימוש בעוזרת הקולית  של גוגל או אמזון – דרישה של אחוז לא מבוטל ממשתמשי האוזניות כיום – כך שניתן להפעיל את האוזניות ולשלוט עליהן באמצעות פקודות קוליות. פיצ'ר מדליק אחר הוא התמיכה בפלטפורמת BOSE AR, יישום מציאות מעורבת המבוסס באופן מובהק על סאונד.

אז… עד כמה מומלץ לקנות אוזניות בוס?

השאלה האם לבצע רכישה של אוזניות בוס בכלל, או אוזניות אלחוטיות בוס בפרט, תלויה במידה רבה בהרגלי השימוש שלכם. אם אתם נוהגים לשמוע אוזניות במקומות רועשים יחסית, דוגמת נסיעה באוטובוס, טיסה ארוכה או אימון עוצמתי בחדר הכושר, יכול מאוד להיות שתכונת בידוד הרעשים המזוהה עם החברה תעשה בשבילכם את העבודה. בסביבות יותר שקטות, ואם אתם לא יכולים להתפשר ברמת הדיוק של כל תו או צליל, ייתכן שיש דגמים אחרים שיתאימו לכם יותר.

מבחינת רמות המחיר, אפשר לטעון שהאוזניות של בוס הן לא הזולות ביותר שתמצאו בקטגוריות השונות: המחיר בדגמים המתקדמים הוא בן ארבע ספרות, ועשוי להיות יקר יותר מאשר דגמים מקבילים של חברות פופולאריות אחרות שמציעים סאונד משובח (גם אם רמת בידוד הרעשים צפויה להיות נמוכה יותר).