מחשב הוא אחד ממוצרי הצריכה היותר בסיסיים כיום, כך שקשה למצוא בתים בהם אין מחשב אחד לפחות (נייח או נייד). בין אם אתם משתמשים בו על מנת ללמוד, לשחק, לצפות בתכני מדיה או להאזין למוזיקה, אין ספק שחוויית השימוש יכולה להשתדרג פלאים באמצעות קנייה נכונה של אוזניות למחשב.
אוזניות למחשב הן פריט חובה מלא מעט בחינות. הדבר הראשון שהן יכולות לספק הוא שיפור משמעותי של חוויית השימוש במחשב, וזה נכון במיוחד במקרים של אוזניות לגיימינג או אוזניות לצפייה בסרטים או בסדרות. במקרים אלו ניתן לחוות את המשחקים או התכנים במלואם וליהנות מסאונד איכותי, ללא הפרעות רקע או רעשים חיצוניים. לעיתים עד שתרגישו כאילו אתם נמצאים בתוך המסך.
אוזניות עשויות לשפר מאוד את חוויית ההאזנה. רבים מהמחשבים מגיעים כיום עם רמקולים די בסיסיים, שלא יספקו האזנה מושלמת למי שמחפש את זה. אתם יכולים לבחור בחיבור של רמקול חיצוני, אבל שימוש באוזניות עשוי להיות פשוט יותר ומסורבל פחות, עם אפשרות למחירים נוחים יותר. יש בהקשר הזה אוזניות טובות מאוד, אפילו מקצועיות, שמספקות סאונד מושלם בכל קנה מידה. מנגד, תמצאו אוזניות פשוטות למחשב – המתאימות לשימושים בסיסיים יותר – במחירים אטרקטיביים מאוד.
יתרון נוסף של אוזניה למחשב נוגע לעובדה שהן מוציאות מהתמונה את האפשרות של הפרעה לבני הבית. אם אתם רוצים לשמוע מוזיקה בפול ווליום אבל מפחדים ממה שההורים, השותפים או אפילו השכנים יגידו (רמז: זה קשור להנמכה של הווליום), תוכלו לעשות זאת בקלות עם אוזניות.
אוזניות למחשב נחלקות לכמה סוגים עיקריים. השאלה הראשונה שאתם צריכים לשאול היא איך בדיוק תתבצע הפעולה ההכרחית של חיבור אוזניות למחשב. הבחירה הבסיסית ולרוב גם הזולה יותר היא אוזניות חוטיות, המתחברות ליציאה הייעודית ב-PC או בלפטופ שלכם הקישוריות יכולה להיעשות גם באמצעות חיבור USB בסיסי, אם כי אוזניות למחשב עם חיבור usb הן פחות מבוקשות להתרשמותינו.
אתם בהחלט יכולים לבחור באוזניות שינתקו אתכם מהחוטים, מה שמשפר לדעת רבים את חוויית השימוש (החוטים עלולים לסרבל חלק מהמשתמשים), להקל עליכם או להגדיל את המרחק שלכם מהמסך – רופא העיניים שלכם יודה על כך.
יש כיום מגוון עצום של אוזניות אלחוטיות למחשב, והחיבור יכול להתבצע בשיטות שונות:
הבחירה המקובלת והשכיחה ביותר. אוזניות מהסוג הזה לוקחות בחשבון את העובדה שבכל דגם עדכני של מחשב תמצאו אפשרות לחיבור Bluetooth. במקרים אחרים, חיבור אוזניות מהסוג הזה יכול להתבצע באמצעות מתאם אוזניות למחשב המספק את התמיכה הנדרשת בטכנולוגיית הקישוריות הנפוצה. המרחק הקצר בין המשתמש והמחשב, כמו גם העובדה שהשימוש בו נעשה לרוב בסביבה נטולת הפרעות ושיבושים חיצוניים, עשוי להבטיח כיסוי מספק ונטול תקלות.
שימו לב שישנן אוזניות Bluetooth שפוגעות מעט באיכות הצליל עקב הדחיסה של הסאונד שהן מבצעות, אולם באוזניות המקצועיות והמתקדמות יותר החיסרון הזה אינו קיים כך שלא צפויה פגיעה באיכות הסאונד שאתם מקבלים באוזניים וברמת הדיוק שלו.
צורת חיבור אפשרית נוספת, שנפוצה ככל הידוע לנו בעיקר בתחום של אוזניות לטלוויזיה ופחות במקרה של אוזניות ללפטופ או לנייח. עם זאת, טווח הכיסוי בהחלט צפוי להתאים להספיק באוזניות התומכות בכך.
חיבור המבוסס על קרני אינפרא אדום, המשדרות אותות ממקור הסאונד היישר לתוך האוזניות ומונעות גם כן את הצורך בכבלים ובחוטים. זוהי בחירה אפשרית, אם כי פחות מבוקשת גם כן בהקשר הנוכחי
יש אוזניות המותאמות מראש לפעולות נקודתיות שעשויות להידרש במהלך השימוש שלכם, וחשוב להתייחס לכך לפני שבוחרים אוזניה. קחו למשל את הנושא של דיבור, כפי שתקבלו דרך אוזניות למחשב עם מיקרופון למשל. אוזניות מיקרופון למחשב אידיאליות למשחקים, לשיחות זום, להקלטות סאונד ולשלל מטרות אחרות. דוגמה מוצלחת היא אוזניות מדונה למחשב (או למעשה: מיקרופון מדונה), הנקראות על שם הזמרת שסייעה להפוך אותן לפופולאריות ולאופנתיות. המדובר במיקרופון בצורת קשת, שנאחז באוזן ויורד עד לפה, מה שמאפשר האזנה ודיבור בצורה פשוטה.
פרמטרים אחרים שמומלץ לקחת בחשבון בבחירת האוזניות הם: